Träningsbloggen för nybörjaren
Många som precis har påbörjat sitt nya liv med träning och hälsokost ställer sig själva ofta frågan, behöver jag köpa proteinpulver och andra kosttillskott? Detta är ingen fråga som man kan besvara på rak arm utan svaret är att det är väldigt olika från person till person. Proteinpulver är suveränt om du lever att relativt tidspressat liv och inte har alltför mycket tid över till att förbereda bra och hälsosam mat utan istället vill ha något snabbt och enkelt. Det är egentligen det ändamålet som proteinpulver är utformat för - att passa individen som inte har för mycket tid men ändå vill få i sig tillräckligt med näring.

Jag själv lever ett liv med mycket träning inbokat i min vardag och långa arbetsdagar. Det händer ofta att jag är hemma sent på kvällen utan motivation att ställa mig och göra en grandios middag enligt något träningsmagasin som ska innehålla precis rätt hälsokost. Det är vid dessa tillfällen som proteinpulver och kosttillskott fyller sin funktion väldigt bra och ger mig den viktiga näring jag behöver för att faktiskt komma någon vart med min träning. Har du däremot mycket tid över så är varken kosttillskott eller proteinpulver nödvändigt, det är nästan alltid både godare, billigare och framförallt mer innehållsrikt att göra i ordning en fin middag med till exempel kyckling eller fisk för att få i dig det du behöver för din träning. På så sätt är träningskost väldigt individuellt och proteinpulver och kosttillskott är inte för alla. 

För att summera det hela så är det viktigaste att du får i dig rätt näring, inte hur du får i dig det. Har du tiden så gör riktig mat, annars så är proteinpulver och diverse kosttillskott suveränt!

Be the first to rate this post

  • Currently 0/5 Stars.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Comments are closed